Groep 3 Werner en Chantal
Meneer Werner
                       
                                                                            

Welkom op de groepspagina van groep 3!

'Wow, we hebben ineens een vast plekje met een eigen laatje!'
Dit is iets wat de kinderen in groep 3 vaak zeggen als ze in de klas binnen komen. Ze worden in groepjes gezet, op die manier leren ze elkaar snel kennen en wordt het samen leren en werken, zoals in groep 1-2 wordt aangeboden, doorgezet.


Leren lezen en rekenen in groep 3
Groep 3 is hèt jaar waarin kinderen eindelijk leren lezen! Dit doen we d.m.v. de lees methode 'veilig leren lezen kim-versie'. We starten niet meer met de woorden maan-roos-vis, maar met de woorden ik-kim-sim. Hier hebben we voor gekozen, omdat kinderen dan sneller woorden kunnen maken en herkennen.
Boekjes lezen doen de kinderen veel, maar ook op andere verschillende manieren komen de kinderen in aanraking met letters en het maken en lezen van woorden. 
Hierbij is herhaling ontzettend belangrijk. Daar hoort voorlezen natuurlijk ook bij!!

Daarnaast wordt het werken in een rekenwerkboek tevens dagelijkse routine. Het rekenen oefenen tot 20, met daarbij splitsingen en tellen op de getallenlijn staat centraal. D.m.v. de spelletjes van 'met sprongen vooruit' oefenen we dit vaak op een leuke manier!

Gymmen
In groep 3 ga je voor het eerst gymmen in de 'grote' gymzaal van Talentrijk. Hier lopen wij met de klas naartoe. Het is dan belangrijk om een fijne rugzak te hebben waar de gymkleren in kunnen. Deze gymkleren bestaan uit een gymbroekje, shirtje en gymschoenen.

Raktiviteit
Een aantal keren per jaar is de raktiviteit. De kinderen van verschillende groepen laten dan op het podium zien waar ze op dat moment mee bezig zijn. Dit kan op muzikale wijze of een andere expressieve vorm.

Verjaardag
In groep 3 vieren we de verjaardag. Hierbij mogen de ouders aanwezig zijn. We zingen een aantal liedjes, daarna mag de jarig job trakteren uit een snoeppot die door school wordt verzorgd.